Flere norske og internasjonale kliniske studier har vist at fiskeproteiner er gunstig i forhold til blodsukker, diabetes 2, overvekt, fedme og mage- og tarmhelse:
FISKEPROTEINER KAN REDUSERE GLUKOSEINTOLERANSE, DEMPE INFLAMMASJON I CELLER OG SENKE KOLESTEROLNIVÅET I BLODET.
FISKEPROTEINER KAN ØKE INSULINFØLSOMHET, REDUSERE INSULINRESISTENS OG BIDRA TIL BEDRE BLODSUKKERKONTROLL.
FISKEPROTEINER KAN REDUSERE BLODSUKKERET ETTER ET MÅLTID, FASTING BLODSUKKERET, FORBEDRE INSULIN FUNKSJONER SAMT Å REDUSERE KOLESTEROLET I BLODET.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22647247
FISKEPROTEINER BIDRAR TIL MINDRE FETT I KROPPEN, LAVERE KOLESTEROLNIVÅ I BLODET SAMT LAVERE BLODSUKKERNIVÅ ETTER ET MÅLTID.
FISKEPROTEINER KAN BREMSE FEDME
Forsøk med rotter tyder på at lakseprotein kan bidra til å redusere fedme, risiko for diabetes (type 2) og innhaldet av farlege feittstoff i blodet. Kilde: NIFES: https://nifes.hi.no/lakseprotein-kan-bremse-fedme/